MDFT
Onderwijs
Jeugdzorg
Gemeente
Verwijzer

Onderzoekscommissie Stichting Jeugdinterventies

Onderzoek levert interessante informatie op voor alle instellingen die werken met MDFT. Stichting Jeugdinterventies krijgt dan ook regelmatig vragen uit binnen- en buitenland over onderzoek met betrekking tot Multidimensionele Familietherapie (MDFT). Denk hierbij aan:

  • Vragen of SJI kan en wil meewerken aan onderzoek
  • Vragen over de financiering van onderzoeken
  • Vragen over lopende onderzoeken en resultaten van afgeronde onderzoeken
  • Vragen over mogelijke samenwerking met andere zorginstellingen om onderzoek te kunnen gaan doen
  • Etc.

Als licentiehouder en opleider van MDFT in Europa ziet Stichting Jeugdinterventies het als haar taak om ervoor te zorgen dat alle geïnteresseerden snel en eenvoudig antwoord vinden op deze vragen. De onderzoekscommissie van SJI speelt hierbij een centrale rol. Bij ons kun je terecht voor een compleet overzicht van lopende en afgeronde onderzoeken. Bovendien kunnen wij je helpen bij het zoeken naar een goede partner om mee samen te werken. Of het nu gaat om een collega instelling die met eenzelfde vraag zit of ondersteuning door externe onderzoekers.

Onderzoek met betrekking tot MDFT

Nieuw onderzoek

Ben jij bezig met een onderzoek met betrekking tot MDFT of is de instelling voor wie jij werkt dit van plan? Laat het ons dan weten door het contactformulier in te vullen. Wij blijven graag op de hoogte van de resultaten zodat we deze ter zijner tijd ook met andere geïnteresseerden kunnen delen.

Lopend onderzoek

Op dit moment lopen er verschillende onderzoeken met betrekking tot MDFT of waar MDFT onderdeel van uitmaakt:

  • Onderzoek naar werkzame bestanddelen van interventies voor jongeren. Uitgevoerd door het Consortium ZOP & MPG. Stichting Jeugdinterventies en verschillende instellingen die MDFT uitvoeren, werken  mee met dit onderzoek om zo de wildgroei van interventies te beperken. Meer informatie over dit onderzoek vind je op de website van ZonMw.
  • IGD onderzoek Genève en Parijs (gameverslavingsonderzoek). Uitgevoerd door Henk Rigter, Philip Nielsen, Olivier Phan, and Howard Liddle.

Afgerond onderzoek

De afgelopen maanden zijn een aantal onderzoeken gepubliceerd:

Ondersteuning bij onderzoek?

Wil je graag ondersteund worden bij het opzetten of uitvoeren van een onderzoek met betrekking tot MDFT? Stichting Jeugdinterventies werkt samen met een aantal externe onderzoekers met ieder hun eigen specialisatie. Zij kunnen je ondersteunen met behulp van het inzetten van (in overleg) studenten, junior- of senior onderzoekers. Op dit moment werken wij samen met:

Daarnaast hebben een aantal onderzoekers aangegeven geconsulteerd te kunnen worden. Dit zijn:

  • Dr. Vincent Hendriks – Bijzonder hoogleraar Verslaving en psychiatrische comorbiditeit bij jeugdigen
  • Prof. dr. Arne Popma – Hoogleraar Forensische Psychiatrie aan de Universiteit Leiden, afdeling criminologie

 

Wil je graag in contact komen met een van deze onderzoekers en weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Carien Gelderblom (kwaliteitsfunctionaris en voorzitter onderzoekscommissie) door het contactformulier in te vullen. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact met haar opnemen (071 20 40 766).

 

De specialist in systeemgericht denken en werken!