Nieuwe Trainer

Maak kennis met onze nieuwe trainer: Tom Elsakkers.

Vanaf 4 mei ben ik gestart als interne trainer bij Stichting Jeugdinterventies.
Mijn achtergrond ligt in de volwassen forensische psychiatrie als dramatherapeut en de laatste 10 jaar heb ik gewerkt binnen de jeugdzorg, zowel gesloten als open jeugdzorg en in de ambulante jeugd hulpverlening als MDFT supervisor en therapeut.

Wat mij enorm boeit in het vak MDFT is juist het multidimensionele waar je binnen MDFT de interventies in uitvoert. Binnen het gezin de familie leden opnieuw laten verbinden, ze elkaars hart weer weten te raken, ze laten ervaren hoe het is om betekenisvolle communicatie met elkaar te hebben en ze samen een gezondere en vaak gelukkigere nieuwe geschiedenis kunnen schrijven als familie. Daar maakt mijn hart een enorme sprong van als dat door middel van MDFT bereikt kan worden.
Soms kan MDFT ook een uitdaging zijn als therapeut, maar ook als mens. Je komt jezelf nou eenmaal tegen als je dit werk doet. Als trainer kijk ik er enorm naar uit om nieuwe therapeuten mijn kennis en ervaring van MDFT over te dragen, ze te enthousiasmeren aan de slag te gaan. Te laten ervaren hoe het is om op verschillende lagen tegelijk te werken binnen alle domeinen van MDFT, hun eigen fouten te laten maken, laten voelen wat er te voelen valt in eigen twijfel en onzekerheid, zaken te normaliseren en vooral weer te motiveren om op te staan en door te gaan om hun eigen behaalde succes te kunnen vieren.
Ik kijk ook uit kennis te maken met de teams waar MDFT wordt uitgevoerd en samen te werken tijdens instellingsbezoeken. Ik hoop jullie allemaal te mogen ontmoeten de komende tijd.

Tom Elsakkers