MDFT- LVB

MDFT is ook goed toepasbaar bij jongeren of gezinnen waar sprake is van een licht verstandelijke beperking. Het is dan wel belangrijk dat je als therapeut goed oog hebt voor de beperkingen van de jongeren en/of de ouders. Je moet je behandeling hierop aanpassen. Hoe je dat doet? Dat leer je tijdens de training MDFT-LVB van Stichting Jeugdinterventies.

MDFT op maat

De training MDFT-LVB is speciaal ontwikkeld voor MDFT-therapeuten en MDFT–supervisors die werken met jongeren en/of ouders met een lichtverstandelijke beperking. Tijdens de training wordt onder andere ingegaan op communicatievormen die de therapeut kan gebruiken tijdens de behandeling en wordt er aandacht besteed aan verschillende thema’s zoals rouwverwerking, coping en agressieregulatie op alle vier de domeinen van MDFT.

Tweedaagse training

De training MDFT-LVB duurt twee dagen. Tijdens deze dagen worden aan de hand van best practice de verschillende thema’s behandeld. Net zoals tijdens de opleiding MDFT is daarnaast het oefenen en bespreken van eigen casuïstiek een belangrijk onderdeel van de training.

Na 6 maanden zal er een terugkommiddag georganiseerd worden om aan de hand van jouw eigen ervaringen te bespreken hoe de toepassing van MDFT-LVB gaat. Tussendoor worden er twee telefonische afspraken ingepland om een specifieke casus te bespreken met je trainer. De totale studiebelasting zal 22 uur bedragen.

Meer informatie en aanmelden

Wil jij graag meer weten over hoe je MDFT kunt toepassen voor deze specifieke doelgroep? En wil je meer informatie over deze speciale module? Neem dan contact met ons op. Je kunt je natuurlijk ook direct aanmelden via het aanmeldformulier.

Deelnemers beoordelen de module MDFT-LVB met een 8,7!

Opleidingsdata Nieuwe aanmelding MDFT-LVB