Deelname Stichting Jeugdinterventies aan programma Samen Sterk

Om het belang van gespecialiseerde zorg voor jongeren met probleemgedrag te onderstrepen, werkt Stichting Jeugdinterventies (SJI) mee aan het programma Samen Sterk van SBS6. In twee korte filmpjes, laat SJI zien waarom deze zorg zo belangrijk is en hoe zij ervoor zorgt dat professionals die werken met jongeren met probleemgedrag hen op een goede manier kunnen begeleiden. Zowel binnen de Jeugdzorg als op bijvoorbeeld in het onderwijs.

Structurele veranderingen in het gedrag van probleemjongeren dankzij gespecialiseerde zorg

Soms zit een jongere zo in de knel dat het ten koste gaat van zichzelf en zijn eigen toekomst. Het is belangrijk dat deze jongeren op een goede manier begeleid en geholpen worden. Stichting Jeugdinterventies biedt opleidingen aan professionals om ervoor te zorgen dat zij jongeren met forse gedragsproblemen kunnen begeleiden en aan een betere toekomst kunnen helpen. Een van deze opleidingen is de opleiding Multidimensionele Familietherapie (MDFT). In het eerste item (uitgezonden op 4 maart 2017) laten we zien hoe binnen MDFT kwaliteit wordt gewaarborgd en hoe jongeren geholpen kunnen worden door de inzet van MDFT.

In het tweede item (uitzending 11 maart 2017) laat SJI zien hoe het gedachtegoed van MDFT is vertaald naar het onderwijs. Hoe kan uitval van leerling én docent worden voorkomen door met een andere bril op naar het gedrag van leerlingen en klassen te kijken en ze ook op een andere manier te bereiken.

 

Programma Samen Sterk

Samen Sterk is een televisieprogramma waarin getoond wordt hoe we als land, als zorgverlener en als cliënt samen sterk kunnen staan. Of het nou gaat om gezinsbegeleiding, langer thuis blijven wonen, een kunstmatige knie, acupunctuur of zelfs een operatieve ingreep: door samen naar oplossingen en antwoorden te zoeken, kunnen we er samen voor zorgen dat we de toekomst sterker tegemoet treden. Niemand hoeft dit alleen te doen en voor iedereen is er een oplossing mogelijk. In Samen Sterk komen al deze oplossingen voor vaak actuele vragen en situaties aan bod.