SJI in Vogelvlucht 2022

Is er een overgisteren?

“Oma, als overmorgen bestaat, is er dan ook een overgisteren?” Mijn kleinzoon en ik ronden de dag af met een beetje samen kletsen. ‘Ja kind’, reageer ik ontroerd over deze vraag. ‘Die dag noemen we eergisteren’. Vijf jaar is deze kleine filosoof. In zijn 5-jarig leventje heeft hij al veel meegemaakt rond verlies en ziekte. Toch bouwt hij zijn leven op vanuit hoop en een diep gevoeld zelfvertrouwen.

Ik denk aan mijn eigen eergisteren.

Was het eergisteren dat de oorlog in Oekraïne  uitbrak? Was het eergisteren dat we belanden in een energiecrisis? Het leek wel pas eergisteren. En sinds eergisteren is de armoedekloof in Nederland overal zichtbaar: op straat in het onderwijs en in de zorg.

Ik zucht zacht en slik iets weg.

Dan hoor ik naast me: ‘Dan was het eergisteren dat ik won met judo!’ BAM! Door zijn woorden weet ik intuitief weer wat belangrijk is: Focus op wat je hebt bereikt, richt je op wat overmorgen mogelijk is, zodat hoop leeft en vertrouwen groeit.

Padagoog en wetenschapper Micha de Winter zegt het zo: ons werk is opgebouwd vanuit hoop. Zijn expertmeeting was voor ruim 115 MDFT-ers een bron van wijsheid. Met zijn pleidooi in ons achterhoofd blijven we werken aan een betere toekomst voor jongeren en gezinnen.

En met vertrouwen, energie en inspiratie kijken we uit naar overmorgen. Op weg naar een nieuw jaar.

Wij wensen iedereen namens SJI fijne feestdagen en een fijne jaarwisseling!​

Nelleke Groenewegen

Directeur/bestuurder

Lees hier wat SJI het afgelopen jaar gedaan heeft: SJI in Vogelvlucht 2022

 

Terug naar overzicht
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en activiteiten van Stichting Jeugdinterventies? Schrijf je dan in voor onze e-mailnieuwsbrief. Je ontvangt deze nieuwsbrief 3 tot 4 keer per jaar.

Meld je hier aan

Bezoekadres: President Kennedylaan 19, 2517 JK Den Haag

U kunt ons volgen via

    Aangesloten bij: