MDFT Opleiding Dag 1 t/m 4

7-10 oktober 2019 in Oegstgeest.

De opleiding tot MDFT-therapeut duurt 1,5 jaar en wordt gegeven door ervaren trainers. Zij werken zelf ook als hulpverlener. De opleiding is opgedeeld in twee delen:

Jaar 1 (5 maanden)

Tijdens de eerste 5 maanden (jaar 1) volgen de deelnemers acht plenaire cursusdagen in verschillende blokken. Tijdens deze dagen wordt de theorie toegelicht. Daarnaast wordt aan de hand van verschillende casussen geoefend met de methodiek. Iedere deelnemer moet ook werken aan minimaal drie MDFT-casussen. Samen met de trainer en de andere teamleden worden deze casussen gevolgd en geëvalueerd. Als jaar 1 met succes wordt afgerond, ontvangt de deelnemer het certificaat voor MDFT-therapeut niveau A. Totale tijdsinvestering zal ongeveer 105 uur bedragen.

‘Jaar 2’ (10 maanden)

In de laatste 10 maanden (jaar 2) ligt de nadruk van de opleiding op persoonlijk contact tussen de trainer en de deelnemers. Doel hiervan is om de vaardigheden en werkwijzen binnen het team en de instelling te versterken en verdieping te krijgen van kennis en inzicht. Tijdens dit tweede jaar is het aantal plenaire dagen beperkt. De trainer brengt meerdere werkbezoeken aan het team en er wordt veel gewerkt met opnames van gezinssessies. De deelnemers worden op basis van deze werkbezoeken en opnames beoordeeld. Totale tijdsinvestering zal ongeveer 35 uur bedragen.

Neem contact op met Pieter Jongert om je aan te melden.