2019 MDFT Masterclass

Op 1 oktober 2019 vindt de jaarlijkse Masterclass plaats. Deze masterclass is voor alle B- gecertificeerden, ook die in 2019 hun certificaat behalen.

Locatie: Congrescentrum Connexion Point, Amersfoort

Dagvoorzitter: Sylvia Cool (senior MDFT trainer NL)

Programma:

09.30 uur: ontvangst met koffie
10.00 uur: opening en welkom door Nelleke Groenewegen (directeur-bestuurder Stichting Jeugdinterventies): belangrijke ontwikkelingen in het Jeugdveld.
10.15 uur: Videofragment over alliëren en introductie Peter Rober
10.20 uur: Lezing door Peter Rober (Prof. PhD. klinisch psycholoog en gezinstherapeut, KU Leuven); ‘De echte alliantie verkrijgen!’
11.20 uur: Koffie
11. 45 uur: Gelegenheid tot vragen stellen en inhoudelijke discussies met Peter Rober
12.15 uur: Lunchpauze
13.30 uur: 1e ronde workshops door:

– Rinske Lycklama à Nijeholt (MSc. GZ psycholoog en trainer MDFT NL en EU). Onderwerp: “Verdieping in de voorbereiding van een MDFT sessie”.

– Fréderique de Wit (MDFT-therapeut bij Timon en oudertherapeut bij het programma Kinderen Uit de Knel (KUK)) & Liliana van de Velde (MSc. Kinder- en jeugdpsycholoog en werkzaam als gedragswetenschapper en MDFT supervisor bij Timon). Onderwerp: ‘de kracht van verbinden door middel van enactment’

– Berber Keidel (MDFT therapeut en ervarend leren coach bij Yorneo). Onderwerp: “Het gebruik maken van jezelf binnen MDFT”.

– Lorette van der Werf (MDFT Therapeut gericht op LVB doelgroep bij Lijn5) en Jeanette van Essen ( MDFT therapeut bij Lijn5). Onderwerp: “ Systeemtherapie en LVB, visuele communicatie middelen: inzicht vergroten door behandeling met zo weinig mogelijk woorden, hoe doe je dat?

– Marjolein Brouwer (MSc. Orthopedagoog en werkzaam als MDFT therapeut bij Forensisch Centrum Teylingereind). Onderwerp: “Een MDFT alliantie met jongeren die hechtingsproblemen hebben”.

14.30 uur: Wisselen van ronde
14.45 uur: 2e ronde workshops (zelfde onderwerpen en sprekers als bij 1e ronde)
16.00 uur: Plenaire afsluiting door Kees Mos (MSc. klinisch psycholoog en senior MDFT trainer EU)

Accreditatie

Voor de Masterclass is accreditatie aangevraagd bij Registerplein en Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.